O Şirin Küçük Kafeyi Sakın Açma!

O Şirin Küçük Kafeyi Sakın Açma!

O Şirin Küçük Kafeyi Sakın Açma!

Kahve dükkanı ya da kafe açma fikri hemen her meslek grubundan insanın hayali! Sektöre özellikle son yıllarda büyük bir ilginin olduğunu biliyoruz. Çok kazandırıyor, herkes yapıyor, bu sektörde para var, kurumsal hayattan bunaldım, kendi işim olsun gibi çoğu zaman analitik olmayan yaklaşımlarla başlayan sonu da pek iyi olmayan girişimleri başka bir yazıya bırakıp, profesyonel bir işletme açma yolculuğuna ışık tutalım.

 

Başarılı bir işletme kurmak ve işletmenizi marka yapmak öncelikle girişimci bir ruh ve iyi bir fikirle başlayan, sermaye, emek, sabır ve sebat isteyen uzun bir yolculuktur. Bu yolculuğun varış noktasının gerçek bir başarı öyküsü ve güçlü bir marka olması ise daha en başında tüm aşamaları adım adım hareket edip, analitik bir bakış açısıyla ve mutlaka profesyonellerden destek alarak ilerlemekten geçiyor. Üzerine tez yazılan, semineler verilen bu hayati konuyu sizler için kısa ve özlü bir şekilde irdeleyeceğiz. Öncelikle adım adım aşamaları listeleyelim;

Girişimci ruha sahip misin, bu konuda yetkinliklerin neler, geliştirmen gereken hangi yönlerin var?

Bir fikrin var bir işletme açacaksın, nasıl bir kafe olacak, nasıl bir fark yaratacak, müşteriler onca kafe varken neden senin işletmemi tercih edecek?

Nerede açacaksın, gerekli fizibilite çalışmalarını yaptın mı; pazar araştırması, müşteri profili vs.

Bu fikri işletmeye dönüştürecek yeterli sermayen var mı ya da sermayeyi nasıl sağlayacaksın, finansal kaynakların neler?

Adeta bir bitki yetiştirmek gibi düşünün, bunu yetiştirip büyütmek için gerekli sabrı-sebatı gösterebilir misin?

Yolda karşına öngöremediğin neler çıkabilir ( sektörünüze ilişkin başarı ve başarısızlık hikayelerine mutlaka bir mercek tutun), bunları nasıl yönetebilirsin?

Konum, dükkan, konsept belirleme ve proje işleri...

Menü hazırlama ve ekipman seçimini nasıl yapacaksın?

Bu sürecin her bir adımı çok değerli ve son derece önemlidir. Adeta bir yol hazırlığı... Her aşamayı detaylı bir şekilde sizlerle paylaşıp, yolculuğunuzun sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkı sunacağız. Bu yazımızda ekipman seçimini nasıl yapmak gerekir nelere dikkat etmelisiniz hadi biraz detaylandıralım.

Menü Hazır Mı?                                                 

Öncelikle müşterilerinize sunacağınız yiyecek ve içecekler neler olacak, yani menü hazırlama ile başlamak gerekir tabi bu listeyi bir profesyonelle yapmanız çok önemli! Ardından makine ekipman listesini hazırlamalısınız. Maalesef sıklıkla yapılan hata menüyü belirlemeden ekipman alımı yapmaktır! Menünüzde yer almayacak bir ürün için boşu boşuna bir makine alabilirsiniz. Mesela, taze sıkılmış meyve suyu ya da tost menünüzde olmayacak soğuk sandviç ve kutu içecek olacak ama meyve sıkacağı ve tost makinesi standart listelerde genellikle olur. 

 

Kafe İçin Ekipman Seçerken Dikkat!

Ekipman seçiminde sıklıkla yapılan hata; en uygun fiyat, en iyi marka, kafe için ekipman listesi ya da kafe için ekipman önerisi gibi google aramalarının yanı sıra el yordamı ile ürün belirlemek... Örneğin en iyi espresso kahve makineleri gibi bir arama yaparak ürün belirlemek son derece hatalı hatta ciddi anlamda olumsuz sonuçlar doğuracak bir yaklaşımdır.

Kahve makineleri başta olmak üzere kafe makine ve ekipmanları, teknolojideki gelişim hızını yakalamış bir sektör. Bu gün en iyi diye aldığınız bir makinenin bir süre sonra, bir üst modeli piyasaya çıkarken bu yaklaşımdan kesinlikle kaçınmalısınız. En ucuz ya da en iyiden önce sizin ihtiyacınız olan makine ve ekipmanlar neler? 2 gruplu otomatik espresso kahve makinesi sizin ihtiyacınızı karşılayacakken 3 gruplu bir makine almaya gerek var mı? Başka bir açıdan baktığımızda, kahve müşterisi çok yüksek bir işletmenin bir adet 3 gruplu makine yerine 2 adet 2 gruplu makine alıp olası bir teknik sorun durumunda bir makineyle iş akışını kesintiye uğratmadan devam edebilmesi daha verimli bir yaklaşım olabilir. 

Hiçbir fikri hazırlık yapmadan, sadece hayalindeki o şirin kafeyi açanların büyük bir çoğunluğunun hazin hikayesini hepimiz biliyoruz. Fikir aşaması güçlü bir hayal dünyasından beslenirken, harekete geçtiğiniz andan itibaren son derece analitik ve profesyonel bakmak sizleri başarıya taşıyacaktır. İşin en başında her bir adımı doğru sıralar, hiçbir adımı atlamadan profesyonel bir şekilde ilerlerseniz hayalinizin ötesinde gerçek bir başarı öyküsü yaratabilirsiniz.

Tedarikçi Firma Seçimi

Ekipman alırken, çalışacağınız tedarikçi firmayı doğru belirlemek de çok önemli çünkü bu süreçte sizin en yakın yol arkadaşınız olacak. Bu aşamada sadece uygun fiyatlı ürünler sunması yeterli değil, fiyat avantajlarının yanı sıra geniş ürün yelpazesi, satın aldığınızı ürünlerin servis ağı, ücretsiz proje ve kurulum desteği, satış sonrası müşteri ilişkileri gibi bir çok parametreyi de dikkate almalısınız.

Küçük işletmeler için yeni kurulum paketlerimizi inceleyebilir, menünüz hazırsa ve bu ürünler listenize uygunsa, stoklarla sınırlı fırsat ürünlerini alabilirsiniz.  https://cfmutfak.com/kampanya 

Sadece takipte kalmayın deneyimlerinizi, sorularınızı da bizimle paylaşın...

Etiketler: Kafe, açmadan, önce
Eylül 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR